Moje spaghetti. Lubie je robic jak wiem ze bedzie długi i cieżki dzien :)
Wykorzystuje do tego dania te produkty ktore mama w swojej rozpisce.
Potrzebujemy na dwie porcje:
90g Makaro ciemny spaghetti
240g Puszke pomidorow
Połowa papryki zielonej i żółtej
Jeden pasek selera naciowego
Czosnek 2 ząbki
150g pieri z kurczaka
60g boczuś wedzony
Pieprz
Sól himalajska
Papryka czerwona w proszku
Tabasco nie koniecznie
Pietruszka lub koper
Wykonanie:
Na patelnie wkładamy boczuś i piers pokrojona w paski posypujemy pieprzem i podsmazamy razem z czosnkiem, w czasie kiedy mieso sie smaży kroimy papryki i seler dokładamy do miesa i zalewamy odrobina wody. Przykrywamy pokrywka. Po chwili dodajemy pomidory z puszki mieszamy i przykrywamy. Na małym ogniu tak około 5 minut dusimy pod przykryciem z niewielka iloscia wody.
Na koniec doprawiamy papryka, sola i tabasco nie koniecznie dodajac pietruszke. Lub posypujac na koncu tuż prze podaniem. Makaron udotowany odlany wyłożony na talerz a na to wykładamy sos z patelni. No i zjadamy
Zycze smacznego
Fit in London
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachecam do kometowania :)